Home » Corrie Vlot – Mans

Corrie Vlot – Mans

Mijn naam is Corrie Vlot-Mans

Ik ben getrouwd en moeder van twee dochters (14 en 7 jaar). Naast mijn gezinsleven volg ik momenteel de opleiding tot speltherapeut en ben ik werkzaam in het middelbaar kunstonderwijs. Ik ben een echte creatieve duizendpoot, maar vind het ook heerlijk om op de bank een fijn boek te lezen.

Op maandag ben ik werkzaam in Zwijndrecht.

Op jonge leeftijd wist ik al dat ik een creatief beroep wilde uitoefenen en met kinderen wilde werken. Na de middelbare school heb ik de opleiding ‘Docent Beeldende Kunst en Vormgeving’ gedaan en ben ik gaan werken als docent tekenen en handvaardigheid. In dit beroep kan ik mijn creativiteit goed kwijt en ik vind het werken met kinderen fantastisch. Binnen het onderwijs gaat mijn hart uit naar het begeleiden van kinderen die problemen hebben op cognitief en/of psychosociaal gebied. Het begeleiden van deze kinderen is mijn passie, maar ik merk ook dat de mogelijkheden tot het begeleiden van deze kinderen binnen het onderwijs beperkt zijn.

In 2019 heb ik de beslissing genomen de studie speltherapie te gaan volgen. Het is bijzonder om in het spel naast een kind te mogen staan en dit kind te helpen in zijn of haar ontwikkeling. Hierbij vind ik het belangrijk dat niet alleen het kind zich ontwikkelt, maar dat ook de omgeving (zoals ouders en school) betrokken worden en het kind bekrachtigen in zijn/haar ontwikkeling. Verder stel ik de mogelijkheden van het kind voorop bij het oplossen van de problemen die het kind heeft. Het is zo belangrijk om een kind niet als ‘probleemgeval’ te zien, maar als een persoon met unieke mogelijkheden om obstakels weg te ruimen. Door deze zienswijze groeien veerkracht, motivatie en eigenwaarde, in plaats van dat deze worden afgebroken.