“ik wil wat met je delen en dat doe ik door samen te spelen.”

Elise Plas

Mijn naam is Elise Plas. Ik ben getrouwd en heb twee dochters in de tienerleeftijd. Voordat ik als speltherapeut begon, was ik bijna twintig jaar werkzaam in het basisonderwijs als leerkracht in de onderbouw. Daar heb ik belangstelling gekregen voor spel en het spelende kind. Ik ontdekte dat ik kinderen ook kan helpen door spel.

Kinderen waaraan ik kon zien dat ze het moeilijk hadden. Daar is de wens ontstaan om speltherapeut te worden. Ook kinderen maken dingen in hun leven mee waar ze verdrietig, bang, boos, stil of teruggetrokken worden.  Ze kunnen moeilijke en verdrietige dingen meemaken. Ouders kunnen zich daar zorgen om maken.  Spel kan ze helpen om dat te verwerken.

Kinderen kunnen zich uiten door hun verhaal te spelen. Maar ze kunnen er ook van genieten. Door hun verhaal via spel te delen is het mogelijk dat ze zich verder kunnen ontwikkelen en dat ze weer meer plezier krijgen in de dagelijkse dingen. Door speltherapie krijgen ze weer zelfvertrouwen en voelen ze zich weer prettig in hun omgeving. Spelen bij en met een speltherapeut zorgt voor een glimlach op het gezicht van het kind en van de ouder, en daardoor ook op mijn gezicht.