“Ontdekken wie je bent en wat je wilt, samen gaan we op reis!”

Jacintha van Vliet

Mijn naam is Jacintha van Vliet-Verdu. Ik ben getrouwd en heb 3 volwassen dochters. Naast mijn werk als activiteitenbegeleider in een dagbestedingscentrum voor verstandelijk beperkte mensen werk ik nu, na het behalen van het Master Speltherapie diploma, 2 dagen als speltherapeut. Ooit eerder rondde ik de opleiding Creatieve therapie muziek af en werkte als muziektherapeut met jonge kinderen en pubers.

Muziek is een breed medium; voor veel mensen (kinderen en volwassen) zeer geschikt om emoties en gevoelens te uiten, te beleven en door te werken. Toch wilde ik op zoek naar een directere vorm van communicatie, zeker in het contact met kinderen, en vond dat in de speltherapie. Als spel de taal is van het kind en spelen natuurlijk- en ontwikkelingsgericht gedrag, hoe mooi is het dan om die taal samen met het kind te spreken.

Teruggaan naar spel zou zomaar eens teruggaan naar jezelf kunnen betekenen. Ontdekken wie je bent en wat je wilt, het opbouwen van een positief zelfbeeld, het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen. Ik ben ervan overtuigd dat (begeleid) spelen helpt. Naast ontspanning en plezier geeft het inzicht en begrip aan de therapeut en het kind, aan de ouders en aan school. Samen gaan wij zorgen voor een groeiklimaat waarin het kind zich gehoord, gezien en geliefd voelt.