“Kinderen de kracht te laten zien die al lang in hen zit.”

Lianne van der Plas

Mijn naam is Lianne van der Plas. Ik werk op de dinsdagen en woensdagen in de spelkamer in Capelle a/d IJssel en op de donderdagen in de spelkamer in Zoetermeer. Op andere dagen werk ik als pedagogisch coach in de kinderopvang, waarbij ik de pedagogisch medewerkers coach om het welbevinden van de kinderen binnen de kinderopvang nog meer te verbeteren.

In 2021 heb ik mijn Master Speltherapie behaald.

Toen ik 10 jaar oud was zag ik voor het eerst speltherapie voorbijkomen op het jeugdjournaal. Vanaf dat moment wist ik het: “Ik wil speltherapeut worden!”. Ik vind het namelijk zo mooi dat je de taal van het kind (namelijk spelen) kan inzetten om een kind te helpen.

Mijn hart ligt bij het werken met kinderen, ik geniet ervan hoe kinderen in het leven kunnen staan. Van de humor, grapjes en schaterlachen die ik bij kinderen terug mag zien. Steeds weer leer ik van de kinderen hoe belangrijk het is om te genieten van het leven en juist van de kleine dingen in het leven.

Soms gaat het helaas niet zo goed met een kind en zijn er al tegenslagen in hun jonge leven. Het is voor mij een uitdaging om deze kinderen te helpen om weer te kunnen genieten van hun leven en om ze anders naar zichzelf te laten kijken, waardoor ze de kracht kunnen zien die al lang in hen zit.

Ik doe dat in de spelkamer niet alleen, maar samen met de ouder(s), verzorger(s), leerkrachten of andere hulpverleners staan we om het kind heen en hebben we hetzelfde doel: “Het kind (weer) lekker in zijn/ haar vel te laten zitten”.