“Ieder kind is mooi en uniek! Zo fijn als het kind weer in zichzelf kan geloven en uiteindelijk weer te zien stralen en genieten!”

Marjolein van der Most

Mijn naam is Marjolein van der Most. Ik ben gelukkig getrouwd en samen hebben we 3 mooie lieve kinderen gekregen. Waar ik heel dankbaar voor ben.

Tijdens mijn opleiding Pedagogiek in 2002, kwam ik er achter dat ik heel graag speltherapeute wilde worden. Het voelde voor mij op dat moment prettig om vervolgens eerst wat meer (werk)ervaring op te doen. Dit om de kinderen (nog) beter te kunnen helpen. Inmiddels na vele jaren ervaring opgedaan te hebben in de jeugdzorg, heb ik in 2013 de stap genomen om speltherapeut te worden. Tot op heden geen moment spijt van gehad. Wat een mooi en bijzonder beroep!

Het maakt mij heel dankbaar dat ik op een kwetsbaar moment in het leven van kinderen en hun ouder(s) en verzorger(s), tijdelijk de weg ‘mee mag bewandelen’ en de verbinding met elkaar mag aan gaan. Ouder(s)/verzorger(s) zijn dan ook heel belangrijk voor mij. Zij hebben de meeste kennis over hun kind en alleen door samen te werken, kunnen veranderingen in de spelkamer voortgezet worden in het dagelijks leven. Maar ook de samenwerking met andere betrokkenen (indien nodig), is belangrijk voor mij. Allemaal met als doel dat het kind zijn kracht kan (her) vinden om vol zelfvertrouwen in de wereld te staan.

Mooier dan dat is er niet en het blijft bijzonder dat ik daar telkens weer aan mag bijdragen.