Colin:

“Speltherapie vond ik leuk. Er is heel veel speelgoed in de spelkamer.
Voor jongens en meisjes.. Lego, autootjes, water/zandbak, dartbord.
Ik heb geleerd dat ik niet bang hoef te zijn voor harde geluiden en de wind.
En dat ik mag praten als er iets is. Een keertje ging ik spelen met de water/zandbak. We hadden een overstroming gemaakt. Die was goed gelukt. Alles was nat ……. Ook mijn kleren.  Dat vond jij niet erg….. En mamma ook niet. Maar we hadden geen schone kleren bij ons. Maar ik moest nog naar school. Toen eerst naar huis schone kleren aandoen.”

Charlotte:

“Een paar jaar geleden ben ik begonnen met speltherapie bij Mirjam.
In het begin vond ik het soms nog wel eens lastig, vrienden vroegen waar ik was en ik vond het spannend om iets te gaan doen in de spelkamer. Gelukkig veranderde dit heel snel en ging ik graag naar Mirjam toe.

Ik had problemen en gevoelens die ik niet durfde uit te spreken. Ik had eerst niet gedacht dat speltherapie zou helpen; want wat zou het helpen als je speelt? Maar ik weet nu zeker dat het helpt. Als je namelijk net als ik lastig over dingen kan of wil spreken, kan je het spelen, en daarin alles uiten. Na een uur spelen was ik dan ook wel moe en had ik een blos van het harde werken op mijn wangen.

De spelkamer vond ik altijd een fijne plek om te zijn en waar ik met alles kon spelen wat ik maar kon bedenken. Al mijn problemen waren daar veilig. De spelkamer en Mirjam werden soort van mijn beste vriendin, want ze deden wat een beste vriendin doet, naar je luisteren, je helpen en het beste met je voor hebben.
Maar helaas komt aan alles een einde. In het begin was ik boos en verdrietig, waarom moest ik die fijne plek verlaten? Maar nu is het goed, ik heb heel veel geleerd en ik kan gelukkig nog altijd bij Mirjam terecht.”

Een moeder deelt:

“Hele fijne praktijk waar naar ouders en kind geluisterd wordt. Er wordt zo snel mogelijk een plekje gezocht om te kunnen starten. We hebben het als zeer fijn ervaren en ons kind heeft veel baat gehad bij speltherapie. Zijn oogjes stralen weer.

Een vader vertelt:

“Wij hebben zeer positieve ervaringen met Papillon Kinderpraktijk voor ons zoontje van 4 jaar. Ons zoontje had last van vele angsten die zijn functioneren buitenshuis en met name op school behoorlijk in de weg zaten. Hij was bang om met volwassenen te spreken, maar had ook angsten als bang zijn voor de dood, bang dat de zon niet meer op zou komen, en angst voor de WC. Met name de spreekangst werkte erg blokkerend voor zijn ontwikkeling op school, omdat hij zelfs na 6 maanden nog niets tegen zijn juf durfde te zeggen.

Via de intern begeleider op school werden we geattendeerd op Papillon Kinderpraktijk. Na een intake krijgen wij een therapeut toegewezen. De werkwijze  was erop gericht eerst vertrouwen van het kind te winnen, en daarna zijn angsten te doorbreken via spel. Ons zoontje ging altijd met veel plezier naar de therapiesessies toe, en wij zagen snel resultaat. De therapeut was erg betrokken en liefdevol naar ons zoontje en hield ook goed contact met ons als ouder, alsmede met de leerkracht op school. Inmiddels hebben we na driekwart jaar de therapie afgerond en staat ons zoontje veel positiever in het leven. Hij kan nu goed met zijn angsten omgaan en praat weer volop op school. Kortom, we zijn erg dankbaar dat we ons zoontje deze therapie hebben kunnen aanbieden, en kunnen andere kinderen met soortgelijke problemen Papillon Kinderpraktijk zeker aanraden.”

Een moeder schrijft:

Daar lopen ze dan, mijn zoon Jefta en pleegzoon Jefrey beide een andere huidskleur en samen hand in hand. Het ideale plaatje. Maar thuis? Voordat ik het sleutelgat van de voordeur kan vinden duwen de jongens hard tegen de deur steken de ellebogen in elkaars buik om na opening van de deur als eerste naar binnen geduwd te worden waarbij een valpartij over elkaar heen onvermijdelijk is. De ruzie’s en rivaliteit tussen die twee gaat de hele dag door en is kortom: zeer uitputtend!!  We overwegen om speltherapie in te zetten als een onafhankelijke anonieme plek waar Jefta er uit kan gooien wat hem dwars zit en er echt alleen aandacht is voor hem. Om voor onze pleegzoon  speltherapie in te zetten is toestemming van de voogd noodzakelijk. Dus dacht ik: laten we beginnen met Jefta en dan zien we wel verder. Daar zitten we dan…. met z’n allen om de tafel en ik leg de jongens uit wat de bedoeling is. Jefrey heeft het allemaal aan gehoord en zegt:” O, ik snap het al, jullie gaan  Jefta aardiger maken!!” Nou speltherapeuten, jullie weten wat jullie te doen staat, succes!