Colin:

“Speltherapie vond ik leuk. Er is heel veel speelgoed in de spelkamer.
Voor jongens en meisjes.. Lego, autootjes, water/zandbak, dartbord.
Ik heb geleerd dat ik niet bang hoef te zijn voor harde geluiden en de wind.
En dat ik mag praten als er iets is. Een keertje ging ik spelen met de water/zandbak. We hadden een overstroming gemaakt. Die was goed gelukt. Alles was nat ……. Ook mijn kleren.  Dat vond jij niet erg….. En mamma ook niet. Maar we hadden geen schone kleren bij ons. Maar ik moest nog naar school. Toen eerst naar huis schone kleren aandoen.”

Charlotte:

“Een paar jaar geleden ben ik begonnen met speltherapie bij Mirjam.
In het begin vond ik het soms nog wel eens lastig, vrienden vroegen waar ik was en ik vond het spannend om iets te gaan doen in de spelkamer. Gelukkig veranderde dit heel snel en ging ik graag naar Mirjam toe.

Ik had problemen en gevoelens die ik niet durfde uit te spreken. Ik had eerst niet gedacht dat speltherapie zou helpen; want wat zou het helpen als je speelt? Maar ik weet nu zeker dat het helpt. Als je namelijk net als ik lastig over dingen kan of wil spreken, kan je het spelen, en daarin alles uiten. Na een uur spelen was ik dan ook wel moe en had ik een blos van het harde werken op mijn wangen.

De spelkamer vond ik altijd een fijne plek om te zijn en waar ik met alles kon spelen wat ik maar kon bedenken. Al mijn problemen waren daar veilig. De spelkamer en Mirjam werden soort van mijn beste vriendin, want ze deden wat een beste vriendin doet, naar je luisteren, je helpen en het beste met je voor hebben.
Maar helaas komt aan alles een einde. In het begin was ik boos en verdrietig, waarom moest ik die fijne plek verlaten? Maar nu is het goed, ik heb heel veel geleerd en ik kan gelukkig nog altijd bij Mirjam terecht.”