Rots en Watertraining*

* Wij hebben alles in huis om Rots en Watertrainingen te geven. Maar omdat er erg veel vraag is naar speltherapie en theraplay, zijn deze werkvormen wat meer naar de achtergrond geschoven. Wel hebben we lijntjes met andere professionals waarnaar wij doorverwijzen als er een cliëntje voor een Rots & Watertraining wordt aangemeld. Neem daarom gerust contact met ons op, wij denken graag met u mee!

Wat is Rots en Watertraining

Rots en Water is een psychofysieke training voor jongens en meisjes. Het evidence based programma richt zich op de ontwikkeling van sociale competenties, het voorkomen en aanpakken van pesten, weerbaarheid en seksueel geweld. Rots en Water is een wetenschappelijk bewezen effectieve methodiek.
Kijk voor meer informatie op www.rotsenwater.nl

Doel van het Rots en Water programma is het vergroten van de communicatie- en sociale vaardigheden en welzijn bij kinderen en het voorkomen en/of verminderen van sociale problemen zoals pesten, conflicten, uitsluiting, meeloopgedrag en seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Deze doelstelling wordt bereikt door het ondersteunen en bevorderen van de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind. Dat gebeurt door de afwisseling van actie (spel, spelen en eenvoudige zelfverdedigingsvormen) en momenten van zelfreflectie en kringgesprekken.