Kosten en vergoedingen

ActiviteitPrijs
Intakegesprek€75,00
Sessie€75,00
Oudergesprek€75,00
Verslagleging€75,00
Telefonisch oudergesprek (langer dan 20 minuten)€55,00
Schoolbezoek€85,00 excl. reiskosten

Deze tarieven zijn geldig voor particulieren die buiten de Jeugdwet vallen. Voor cliënten die binnen de Jeugdwet vallen, geldt een tarief dat geldend is voor basis-GGZ (vergoedingen op basis van PGB/gemeente: €89,00 per uur).

Vergoedingen

Veel verzekeraars vergoeden een deel van de kosten voor speltherapie. U kunt zelf in uw verzekeringspolis nagaan in hoeverre speltherapie vergoed wordt. Speltherapie maakt deel uit van het aanvullend pakket. Of u in aanmerking komt voor een vergoeding kunt u vinden op: http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/speltherapie

De kosten voor alle directe contacten met ouders (waar het kind dus niet bij aanwezig is) worden op een aparte factuur in rekening gebracht, op naam van de ouder bij wie het kind bij de zorgverzekeraar staat ingeschreven. Facturen voor het kind en die ouder kunt u beide indienen waardoor de vergoedingen gescheiden blijven en uw kind de volledige vergoeding krijgt waar hij/zij voor speltherapie gebruik van mag maken.

  • Uitleg PGB, onderaannemerschappen, ect. (schrijventoevoegen door Mirjam)

Aanmelden

U kunt zich zonder verwijzing aanmelden voor speltherapie of onze andere vormen van hulpverlening.
Het kan wel zijn dat een huisarts, schoolmaatschappelijk werker of andere professional u wijst op de mogelijkheid van bijv. speltherapie. Een verwijsbrief met de reden hiervoor wordt dan erg op prijs gesteld.

Informatie

Bent u benieuwd of speltherapie iets is voor uw kind en/of uw situatie?
Wilt u eerst meer informatie over onze praktijk en de mensen die er werken? Wilt u meer weten over kosten en/of vergoedingen?
Neem dan kosteloos contact op met onze praktijk. U kunt ons mailen [email protected] of bellen 06-515 69 200 (het liefst op doordeweekse avonden na 20.00 uur), dan denken we met u mee.

Door intensief met elkaar samen te werken en één contactpersoon te hebben die de planning bijhoudt, kunt u tijdens een telefonisch oriëntatiegesprek uw voorkeursdag(en) en -tijd doorgeven.

We doen ons best zoveel mogelijk zonder wachtlijst te werken!